Collector’s Selection 2024 – válogatás gyűjtőknek

2024. január 25. – február 10.

Collector’s Selection 2024 │ válogatás gyűjtőknek

2024. január 25. – február 10. (1085 Budapest, Horánszky utca 5. I. emelet)
Nyitvatartás: szerdán, csütörtökön és pénteken 13:00-18:00; szombaton 10:00-13:00
Kurátorok: Bánki Ákos és Schneller János

Online lapozható >> katalógus

A 2024-es Collector’s Selection válogatás az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a magas minőséget és az exkluzivitást képviseli, de ez nem jelenti azt, hogy kizárólag gyűjtőknek szólna. Inkább szól a személyes döntésekről, hiszen ide csak olyan műveket válogattunk, melyek fontosak számunkra, illetve olyanokat, melyek bármilyen rangos gyűjteményben megállják a helyüket.

Kiállításunk három jól különválasztható egységre osztható:
Az elsőben olyan külföldi és hazai grafikai ritkaságok láthatók, melyek korábban nem szerepeltek a hazai műkereskedelemben, mint Karel Appel, Fernandez Arman, Max Bill, Corneille, Sandro Chia, Maurice Estève, Luis Feito, François Fiedler, Hans Hartung, André Lanskoy, Antoni Tàpies, Günther Uecker, Wolf Vostell, stb. Tehát a XX. század második felének absztrakt alkotói, akik – ahogyan ez szokás volt – rendszeresen készítettek litografált lapokat, szitanyomatokat, metszeteket. Ezek azonban mindezidáig nem kerültek magyar piacra. Fontos, hogy a hazai közönség is megismerje őket, hiszen a nemzetközi kontextus ismerete elengedhetetlen a magyar művek értelmezéséhez és elhelyezéséhez.

A második egységben a már klasszikusnak is mondható kortárs alkotók művei kaptak helyet. Többek között Aknay János, Bak Imre, Barabás Márton, Barabás Zsófi, feLugossy László, Földi Péter, Haász István, Hencze Tamás, Kerekes Gábor, Klimó Károly, Lossonczy Tamás, Mulasics László, Szabados Árpád, Szentgróti Dávid, Szurcsik József, Wahorn András festményei.

Harmadik részlegünkben a galéria által képviselt művészek egy-egy kiemelkedő, kurrens művét mutatjuk be. Itt Bánki Ákos, Benkő Barnabás, Braun András, Hortobágyi Endre, Kaszás Konrád, Kondor Attila, Marosi Panni, Márton Enikő, Molnár Sándor, Osnowski Stefan, Ronga Eszter, Stark Attila, Szlávik Barbara, valamint Csekő Andrea, Valkó Gyula és Verebics Ágnes képei kaptak helyet.

Kurátori tárlatvezetés: 2024. február 9., péntek 18 óra

– – –

Fotók: Juhász István

Tekintse meg galériánkat