Gyakran Ismételt Kérdések

1. Hogyan jelentkezhetek a Resident Art Budapest túráira?

Túránikra legegyszerűbben a honlapunkon keresztül jelentkezhet. Minden meghirdetett túránk megjelenik a kalendáriumban. A „foglalás most” gombra kattintva látható, hogy mely napokon, hány órakor indulnak túrák. A túra időpontja mellett a túra nyelve is fel van tűntetve. A kívánt túra időpontját kijelölve a foglálási űrlapot kitöltve küldheti el nekünk foglalását, melyet egy visszaigazoló linket tartalmazó e-mailre válaszolva erősíthet meg.
Túraigényét a [email protected] e-mail címen és a +36 1 339 4573-as telefonszámon is jelezheti felénk.

2. Hány fős csoportokban sétálunk, mennyi ideig tart egy túra, és mennyi a túrán megtett távolság?

A Resident Art túrák csoportlétszáma kb. 10 fő, a túrák időtartama 2,5-3 óra, a túrák során megtett távolság kb. 2 km.

3. Hogyan fizethetek?

A túradíjat a túra végén, forintban, készpénzben lehet kifizetni, számla ellenében.

4. Elkéstem a foglalással?

Túráinkra legkésőbb 120 perccel az indulás előtt jelentkezhet a holnapunkon keresztül, a [email protected] e-mail címen, vagy a +36 1 339 4573-as telefonszámon. Minden esetben e-mailes visszajelzést küldünk a sikeres/sikertelen foglalásról.

5. Honnan indulnak a túrák?

A Kortárs találkozások c. túránk találkozási pontja az Operaház lépcsőjénél (metró: 1; busz: 105; gyalogosan az Andrássy úton, az Oktogon vagy az Erzsébet tér felől), a Régiségek utcája c. túránk találkozási pontja a Falk Miksa utca végén, a Jászai Mari térnél, a Columbo-szobornál (villamos: 4, 6; busz: 9, 26, 91, 191, 291; gyalogosan a Parlament felől), a Design-körkép c. túránk találkozási pontja pedig a Deák téri evangélikus templom lépcsőjénél (metró: 1, 2, 3; villamos: 47-es, 49-es; busz: 9, 16, 105; gyalogosan a Váci utca vagy a Szent István Bazilika felől) van.
A túrák időpontjáról, időtartamáról, találkozási helyéről és pontos útvonaláról minden esetben emlékeztető e-mailben tájékoztatjuk a résztvevőket a túrák dátumát megelőző napon.

6. Hol érnek véget a túrák?

Túráink általában az Andrássy út 33. szám alatt, a Resident Art Showroomban végződnek, mely mindössze 150 méternyi távolságra található az Operaháztól, az Andrássy út és a Nagymező utca kereszteződésénél.

7. Elmarad-e a túra rossz idő esetén?

Egy kis esőtől nem ijedünk meg. Mivel a túráink során a legtöbb időt zárt térben, fedél alatt töltjük, azok csak extrém időjárási viszonyok esetén maradnak el. Ilyenkor e-mailen tájékoztatjuk résztvevőinket. Az elmaradt túrát későbbi időpontban pótoljuk, melyről szintén e-mailen tájékoztatjuk a résztvevőket.

8. Máshogy alakultak a terveim. Le kell mondanom a túrát.

Amennyiben mégsem tud részt venni a túrán, kérjük, mindenképpen és minél előbb jelezze felénk a [email protected] e-mail címen vagy a +36 1 339 4573-as telefonszámon.

9. Ki túrázhat velünk?

Túráinkon 14 év alatt csak nagykorú felügyelete mellett lehetséges a részvétel. Az alkoholos állapot kizáró ok!

10. Ki vezeti a túrát?

Túravezetőink művészettörténészek, képesítéssel és engedéllyel rendelkező túravezetők.

11. Nem érek oda időben találkozási pontra, előbb el kell mennem. Lehet-e később csatlakozni a túrához, ill. a túra vége előtt elhagyni a csoportot?

Kérjük, érkezzen pontosan − túráinkat legfeljebb 5 perces késéssel tudjuk megkezdeni, későbbi csatlakozásra nincs lehetőség. Amennyiben a túra vége előtt el kell hagynia a csoportot, kérjük, ezt előzetesen jelezze felénk.

12. Fotózhatok, videózhatok-e a túra során?

Amennyiben a túrahelyszíneken (galériában, műteremben, üzlethelyiségben) más rendelkezés nincs érvényben, a túrán megengedett a fényképezés. Kérjük, a videofelvételek készítésének mellőzését!

13. Közlekedés

Túráinkon a várost jól ismerő idegenvezetők kíséretében folyik a séta, a tájékozódásra tehát nem kell külön energiát fordítani. Kérjük azonban, hogy figyelmesen és körültekintően közlekedjenek, hiszen a túráink jórészt a város legforgalmasabb részein haladnak keresztül.

14. Biztosítva vagyok-e a túra ideje alatt?

Nincsen. Túráinkon minden vendégünk a saját felelősségére vesz részt.