Rólunk

Resident Art művészeti szolgáltatás a vizuális művészet népszerűsítésének és mélyebb megértésének céljából született meg. Tapasztalataink szerint egyre többen foglalkoznak vizuális művészettel, egyre több képi inger vesz körül minket, ugyanakkor hiányzik a megfelelő képzőművészeti nevelés és az értő látás tanítása az oktatásból. Célunk, hogy a vizuális művészeteket emberközelbe hozzuk, másrészt értően bemutassuk azoknak, akikhez és akikről szól.

Schneller János művészettörténész, kurátor − Tíz éve foglalkozom kortárs művészettel és műkereskedelemmel. Kurátori tevékenységem során több tucat kiállítást, vásárt és aukciót szerveztem. Négy éve művészeti témájú sétákat és műterem látogatásokat vezetek Budapesten, alkalmat teremtve ezáltal arra, hogy az érdeklődők személyesen is megismerkedhessenek a művészekkel. 2015-ben indítottam útjára a Resident Art nevű ügynökséget, melynek keretében három évig működtettem galériámat Budapest belvárosában.

Bánki Ákos képzőművész, kurátor − A festészet mellett pályám kezdete óta szervezek kiállításokat, ezzel is támogatva a kortárs kultúra ügyét, a fiatal művészek pályakezdését. A mű-Vész Pince, a Roham Galéria és a Latarka Galéria alapítója vagyok. Az utóbbi időkben filmeket készítek a magyar művészettörténet fejezeteiről. Két és fél évvel ezelőtt kurátorként csatlakoztam a Resident Art művészeti ügynökséghez.

Resident Art

kortárs művészeti ügynökség

email [email protected]

phone +36 30 590 5327

Kövessen minket az Artsy online művészetmegosztón! >> Follow Resident Art on Artsy