Megjelent a Hortobágyi Endre festészetét bemutató monográfia

2021 december 22, szerda

December végén megjelent a Hortobágyi Endre életművét bemutató Egy hiányzó láncszem című monográfia (szerk. Bánki Ákos, Schneller János), a Zuglói kör egyik legkülönlegesebb, ám sokáig elfeledett művészéről. A Fákó Árpád tervezte 248 oldalas kötet több szaktanulmányt tartalmaz, valamint Hortobágyi saját művészeti írásaiból is közöl néhányat.

„Az ilyen jelentős kötet végiglapozását követően mindig rácsodálkozik a szakmai olvasó arra, milyen jelentős életművek képesek kihullani a kollektív emlékezet szubjektív hálóján, és milyen nagy erőfeszítéseket kell tenni a művészettörténészeknek, hogy legalább ezen a szinten rekonstruáljanak egy nem is olyan régen, teljes egészében a XX. század második felében létrejött életművet.” ‒ Tóth Károly, Országút

A Garten Kortárs Képzőművészeti Alapítvány első kiadványa 10.000.- Ft-os áron, januári kézbesítéssel megrendelhető a [email protected] e-mail címen. A könyv bemutatójára 2022 elején kerül sor, mely eseményről hírlevélben küldünk információt hamarosan.